ROTEL RCD1572


De Rotel RCD1572 is het vlaggeschip van Rotel 15-serie. Sinds 1982, toen de CD werd geïntroduceerd, heeft Rotel technologie en evoluerende schakelingen verfijnd om u buitengewoon geluid van de bekende zilveren schijf te brengen. Omdat de meeste muziekliefhebbers een aanzienlijke verzameling compact discs hebben, is een hoogwaardige CD-speler nog steeds een belangrijk onderdeel van de meeste muzieksystemen. De RCD-1572, de uitstekende CD-speler in de 15-serie van Rotel, focust op zorgvuldige verfijningen om zelfs de meest subtiele nuances te ontrafelen die begraven liggen in de pitspiraal van een CD. De RCD-1572 verbetert de prestaties door gebruik te maken van een speciaal ontworpen en gebouwd CD-mechanisme samen met andere circuitverfijningen. Een van de belangrijkste kenmerken van de RCD-1572 is de Wolfson WM8740 digitale filter / stereo digitaal-naar-analoog omzetter. Oorspronkelijk ontwikkeld voor bronnen met een hoge resolutie, is het het product van uitgebreid onderzoek en testen in de echte wereld en verwerkt het digitale signalen tot een lengte van 24 bits bij bemonsteringsfrequenties van 8 kHz tot 192 kHz. Hoewel woordlengtes en sampling-snelheid mogelijk excessief lijken voor CD's die gegevens leveren met veel lagere snelheden, voegt deze hoge snelheidsfaciliteit reservecapaciteit toe om onder alle omstandigheden een correcte reproductie te garanderen. Als de meest cruciale link tussen de digitale gegevens van een CD en de analoge wereld waarin we luisteren, biedt deze converter naast de uitstekende functies voor hoge resolutie, ook belangrijke kenmerken. Het analoge circuit van de naverwerker profiteert van de decennialange ervaringen van Rotel bij het maken van de fijnste paden van de interne uitgang van de DAC naar RCA- en XLR-achterpaneelconnectors die de opening tussen de RCD-1572 en de stroomafwaartse componenten overbruggen.

Alle circuitcomponenten - weerstanden, condensatoren, inductoren - worden alleen gekozen nadat hun positieve bijdrage aan de geluidskwaliteit werd gekwantificeerd en kwalitatief werd geverifieerd door uitgebreide luistersessies. Al deze circuits putten uit een voeding op basis van een extra grote, door Rotel ontworpen en precisie-geproduceerde toroïdale voedingstransformator die op zijn beurt nauwkeurige gelijkrichters, strakke tolerantiespanningsregelaars en geavanceerde spleetfolie lage ESR-opslagcondensatoren voedt. Allemaal wereldwijd verkrijgbaar om een ​​muzikaal correcte werking onder zelfs de meest veeleisende omstandigheden te garanderen. Dit maakt allemaal deel uit van het reeds lang bewezen Balanced Design Concept van Rotel. Het is nog een andere manier om u ervan te verzekeren dat de RCD-1572 blijk geeft van een niveau van aandacht die hem nog jarenlang onderdeel zal maken van uw muzieksysteem op referentieniveau.

De prijs van de Rotel RCD 1572 is € 999,-

Recente berichten
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Yelp Social Icon