MARTIN LOGAN Electrostaten


De ElectroMotion ESL X (EM-ESL X) X beschikt over een grotere elektrostatische transducer en dubbele woofers, met verbeterde mogelijkheden voor vermogenafhandeling. Als het vlaggenschipmodel van de ElectroMotion-serie vormt de X een nieuwe benchmark voor prijs versus prestaties. De ElectroMotion ESL X is voorzien van een nieuwe, grotere XStat ™ elektrostatische transducer, met een stralingsoppervlak van meer dan 50 in2 groter dan het EM-ESL-model. Dubbele 8-inch woofers met hoge uitslag zijn ondergebracht in een niet-resonante asymmetrische basreflex (gepoorte) kamer, in een verrassend compacte behuizing. Woofers hebben op maat gemaakte, hoge stijfheid papierconussen, met verlengde stuursamenstellen. Componentelementen binnen de EM-ESL X repliceren het ontwerp en de prestaties van componenten die worden gebruikt op veel van de duurdere luidsprekers van MartinLogan, zoals op maat gewikkelde transformatoren, luchtkernspoelen, grote stalen laminaatinductors, polyester en lage DF elco's. Aangepaste 5-weg bi-wire bindingpalen zorgen voor veilige draadverbindingen. Systeemfrequentierespons is 41-22.000 Hz ± 3db. Aanbevolen versterkervermogen is 20 - 400 watt per kanaal. De impedantie wordt geschat op 6 ohm (1.6 ohm bij 20 kHz); de EM-ESL X is compatibel met versterkers van 4, 6 of 8 ohm. Voor de ElectroMotion-serie is een unieke XStat ™ -omvormer ontwikkeld om de dikte van de stalen stators van het elektrostatische paneel te verminderen. De gereduceerde meter heeft geen invloed op de prestatiekenmerken van het paneel. Als natuurlijk bijproduct van nauwere bouwtoleranties verhoogt dit echter de visuele transparantie van het paneel. Het XStat-paneel van de EM-ESL X is zo visueel transparant dat het bijna verdwijnt als u zit en luistert.

De prijs van de ESL X is € 5.700,- per paar. Luister-klaar in onze showroom.

Recente berichten
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Yelp Social Icon