AUDIOQUEST DragonFly Black & Red! Uw redding voor slecht computergeluid!


De Originele DragonFly

Sinds de lancering in 2012 hebben zowel de pers als het publiek onze met meerdere awards bekroonde DragonFly USB d/a-converter/voorversterker/hoofdtelefoonversterker enthousiast in de armen gesloten als één van die zeldzame audioproducten die een brug slaan tussen de wensen van zowel pure audiofielen als doorsnee muziekliefhebbers.

De DragonFly wordt in een USB poort van de computer gestoken om het matige interne audiocircuit van de computer te omzeilen en een schoner, helderder en natuurlijker geluid te leveren aan hoofdtelefoons, actieve luidsprekers en complete hifi-systemen.

Zo klein, betaalbaar, eenvoudig te gebruiken en opmerkelijk effectief als hij was werd de DragonFly door Stereophile uitgeroepen tot “2012 Computer Audio Component of the Year” en “2012 Budget Component of the Year”, door Tone Audio tot “2012 Digital Product of the Year”, door Computer Audiophile tot “2012 Computer Audiophile Product of the Year”, door AudioStream tot “Greatest Bits” en door What Hi-Fi? tot “2014 Product of the Year.”

Het meest memorabel was waarschijnlijk de uitspraak van John Darko van DigitalAudioReview.net, die grapte: “Een DAC met de prestaties van de DragonFly voor de prijs van de DragonFly is zo zeldzaam als hobbelpaardenpoep.”

Dat hadden we zelf niet beter kunnen zeggen.

De Volgende Generatie: DragonFly Black en DragonFly Red

Hoewel de originele DragonFly de markt voor micro-DAC’s definieerde kon je hem vanwege zijn stroomverbruik alleen met een computer combineren. Muziekliefhebbers verlangden echter naar een meer draagbare versie – die op betrouwbare wijze gebruikt kon worden met Apple en Android smartphones en tablets.

We zijn verheugd dat we twee nieuwe opties kunnen aanbieden die precies dát doen: DragonFly Black en DragonFly Red.

Gebruiksgemak en prestaties sluiten elkaar niet langer wederzijds uit. Met de DragonFly Black en Red kan elke computer, laptop, tablet of smartphone gebruikt worden als een echte hifi-muziekspeler, waardoor muziekliefhebbers waar en wanneer ze maar willen kunnen genieten van geweldig geluid.

AudioQuest, Gordon Rankin en Microchip: Een Prachtig Partnerschap

AudioQuest en DragonFly-ontwerper Gordon Rankin werkten nauw samen met Microchip technology om een nieuwe, hoogwaardige en full-speed USB microcontroller te ontwikkelen die een betere signaal/ruis verhouding en een significant lagere stroomconsumptie had. Omdat hij 77% minder stroom trekt dan de vorige maakt de PIC32MX microcontroller de combinatie met Apple en Android smartphones en tablets mogelijk.

We kunnen het belang van Gordon Rankin’s bijdragen aan AudioQuest overigens niet genoeg benadrukken. De nieuwe DragonFly modellen bevatten veel van Gordon’s innovatiefste, creatiefste en elegantste oplossingen voor digitale audio tot nu toe.

Verbeterde 32-Bit Digitale Prestaties

Voor nog betere algehele prestaties zijn de nieuwe DragonFly modellen ook uitgerust met verbeterde 32-bit ESS Sabre DAC chips – de 9010 in de Black en de nog beter presterende 9016 in de Red – die allebei minimum-phase filtering toepassen voor een natuurlijke, gedetailleerde en authentiekere klank. Terwijl de DragonFly Black dezelfde hoogwaardige hoofdtelefoonversterker en analoge volumeregeling gebruikt als de DragonFly v1.2 beschikt de DragonFly Red over de allernieuwste ESS hoofdtelefoonversterker en een bit-perfecte digitale volumeregeling, die in de 9016 chip zelf zit – een geavanceerde toepassing die een maximum aan betrouwbaarheid, dynamisch contrast en signaal/ruis verhouding oplevert.

De DragonFly Black levert 1,2 Volt – genoeg vermogen om alle voorversterker-ingangen en alle enigszins gevoelige moderne hoofdtelefoons aan te sturen. Tegelijkertijd kan de DragonFly Red, met zijn hogere uitgangsspanning van 2,1 Volt, een nog breder scala aan hoofdtelefoons aansturen, inclusief hongerige modellen met een laag rendement.

Hoewel de DAC chips die we gekozen hebben opmerkelijk krachtig en geavanceerd zijn, kozen we er bewust voor om de resolutie van de digitale bewerking in de DragonFly Black en DragonFly Red te limiteren op 24-bit/96kHz. Dat zorgt ervoor dat de DragonFly’s net zo simpel in gebruik zijn als altijd, volledig compatibel met PC’s, zonder de noodzaak om nieuwe drivers te downloaden en te installeren.

Het belangrijkste is dat de DragonFly’s zijn ontworpen met eerbied voor de muziek die je al hebt en gaaf vindt. Of het nu om Spotify gaat, om Youtube filmpjes, Tidal, geripte cd’s of de allerbeste high-res bestanden, de DragonFly geeft je een emotioneel meeslependere en aangenamere ervaring.

Gratis Desktop App voor Upgraden van de Software

(alleen voor DragonFly Black en Red)

Daarnaast kunnen de nieuwe DragonFly’s software-upgrades ontvangen via een aparte Windows- en OS X desktop app. Als er ontwikkelingen zijn in de toepassingen van muziekspelers, nieuwe streaming protocollen of andere bijbehorende software, zullen DragonFly gebruikers die updates aan hun bestaande apparaat kunnen toevoegen.

Slechts Het Begin

Nadat ze op de Consumer Electronics Show van 2016 aan de pers waren voorgesteld werden de DragonFly Black en DragonFly Red door het magazine What Hi-Fi? uitgeroepen tot “Stars of CES”. Maar dat is slechts het begin.

We verheugen ons op het creëren van een sterkere en betekenisvollere connectie tussen muziekliefhebbers en de artiesten, albums, songs en video’s die ze te gek vinden. We hopen dat de DragonFly Black en DragonFly Red er samen met toekomstige AudioQuest producten voor zullen zorgen dat meer mensen dan ooit tevoren van prachtige muziek kunnen genieten – waar en wanneer ze maar willen.

HOREN IS GELOVEN!!! UITERAARD KUNT U DE DRAGONFLY'S EERST THUIS PROBEREN!

Recente berichten
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Yelp Social Icon