Wat is HiFi?

Tsja, wat is nu eigenlijk HiFi? Dit is een vraag die vele mensen al vele generaties bezig houdt. Volgens mij is Hifi eigenlijk niet veel meer als een poging om een muziek-productie zo optimaal mogelijk in een huiskamersetting te reproduceren. Waarbij je zoekt naar de intentie van de artiest, die vaak vele uren, dagen, weken en soms zelfs maanden gezocht heeft naar nu net de juiste sfeer/klankbalans/effect in een nummer die excact datgene weergeeft waaraan hij/zij hun muziekale talent willen spiegelen. De echte HiFi-liefhebber is dan ook iemand die geïnteresseerd is in de intentie van de muziek, anders dan de muziekverzamelaar die vele duizende muziekdragers bezit maar deze net zo eenvoudig had kunnen inwisselen voor postzegels, sigarenbandje of zoiets dergelijks. Aai, das nogal een uitspraak.... geroemd zijn de opnames van een programma als De Wereld Draait Doorrrr, nouwww.... de muziek niet. Die draait niet door, het is een kakefonie van korte geluidjes die de onvolprezen Muziek-Professoren u laten horen..."let nu op", zegt de Professor "Nu komt er een stukje muziek dat móet u horen.." afijn heel de zaal zit gespannen te wachten op hetgeen gaat komen...en het wordt dan moeilijk om iets te horen dat nu net níet weet te bekoren....en de daarop volgen klanken die iedereen toch wel zeker 20 seconde geboeid weten te houden....pfff.

Nou, als dat uw muziek 'beleving' is, is een betere HiFi-installatie niet aan u besteed!

Gaat het u echter om de pure muziek, de erkenning van een talent, het willen uitdiepen van wat er toch allemaal in het muziekspoor verscholen zit, als het u niet gaat om kwantiteit maar om kwaliteit dan kunt u zichzelf geen betere HiFi-installatie ontzeggen.

U bent welkom om samen met ons te zoeken!

Recente berichten
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Yelp Social Icon