Streaming voor iedere HiFi-installatie!

U heeft ondertussen vast wel het een en ander gehoord over 'streaming-muziek' oftewel het via een computernetwerk binnen halen van muziek en dit (draadloos) te versturen naar een muziekinstallatie. Hoe gaat dit nu precies in z'n werk?

Laten we beginnen bij het begin....

Sinds enige jaren bestaan er 'on-line-muziekdiensten' dit moet u als volgt voorstellen:

U kunt zich voor een bedrag van tussen de 10 en 20 euro per maand abonneren op een van deze diensten. Via de daarna verkregen inloggegevens kunt u gebruik maken van een haast onuitputtelijke bron van muziek. Zie het als een 'internet-jukebox' alwaar u door middel van uw computer, tablet en/of telefoon de muziek kan vinden die u zou willen beluisteren.

Enkele van deze diensten zijn (in volgorde van onze voorkeur):

1. Tidal & Qobus:

Tussen deze 2 hebben wij geen echte favoriet, beetje afhankelijk van uw muzieksmaak.

Goede tot zeer goede geluidskwaliteit

Mooie eigen interface (Tidal)

Mogelijkheid tot High Resolution Downloads (Qobus)

3. Deezer:

Onze nummer 3 is Deezer, deze muziekaanbieder heeft een nagenoeg net zo'n groot aanbod als Spotify, maar is beter en mooier te integreren in de meeste app's van externe streamings-apparatuur.

Geluidskwaliteit: redelijk.

4. Spotify:

Hoewel veruit de grootste, niet onze voorkeur. Spotify dwingt je via 'Spotify-connect' contact te maken met aangesloten multi-room-streaming-apparatuur.

Geluidskwaliteit: matig

Ik hoop dat het bovenstaande tot zo ver duidelijk is, zo ja, hoe krijgen we nu deze diensten op een eenvoudige manier in contact met uw geluidsinstallatie?

Het meest eenvoudige is om uw computer, tablet of telefoon gewoon bekabeld d.m.v. een audio-kabel met uw installatie te verbinden. Vervolgens op de versterker een ingang selecteren en vòilá u kunt alles wat u op het aangesloten toestel 'streamt' afluisteren via uw HiFi-installatie.....maar dit is zóóó 2008!

Een stapje verder, we verbinden de computer, tablet of telefoon via een draadloze blue-tooth verbinding met een speciale ontvanger die danwel los, danwel al vast met uw installatie is verbonden, deze 2 met elkaar via de instellingen verbinden en u kunt ook weer alle gestreamde geluiden via deze verbinding afspelen.

In deze eerste 2 mogelijkheden is de computer, tablet en/of telefoon de contentdrager, dat wil zeggen dat de muziek op of vanaf deze toestellen komt en ook voor een groot gedeelte de te bereiken kwaliteit bepalen....en dat is niet zoveel...eigenlijk gewoon een beetje droevige manier van streamen!

Hoe dan wel? De meest audiofiele (ander woord voor 'héél goed'...;-) manier is om een extra component aan uw installatie toe te voegen die de benodigde muziek rechtstreeks binnenkrijgt zodat de computer, tablet en/of telefoon slechts alleen nog de afstandsbediening is en niets meer heeft te maken met de uiteindelijke te bereiken geluidskwaliteit. Sonos is hierin de grote pionier geweest, maar ondertussen zijn er veel concurenten, die anders dan Sonos gelukkig wél geluidskwaliteit op 1 zetten.

Recente berichten
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Yelp Social Icon